Selvutvikling - Ego & Sjel - Tegn

Selvutvikling Introduksjon

Selvutvikling – eller med et annet ord – Personlig vekst. Hvorfor?

Jo det skal jeg fortelle deg kjære venn.

Du vil oppleve å; forbedre din livskvalitet, få mer energi, bli kjent med hvem du er, bli en bedre utgave av deg selv, håndtere livet ditt bedre, bli ett bedre medmenneske, forbedre din helse, håndtere dine følelser bedre, unngå å gå på autopilot, være mer tilstede, få bedre kontakt med åndeverden, bli bevisst på hva du ønsker av livet, oppnå dine drømmer, ved å forstå deg selv forstår vi også andre, bli sterkere mentalt, få kontakt med følelser, oppleve trygghet.

Dette er noe av det du kan få kontakt med i deg selv, gjennom selvutvikling og personlig vekst. Og det er mye mye mer også.

Den største utfordringen når vi begynner med selvutvikling, er at vi må begynne å kjenne på våre følelser. Vi må face livet vårt på godt og vondt.

Ofte så tror vi at, skal vi virkelig gå inn å kjenne på hva vi har opplevd i livet, så kommer demningen til å briste og at vi aldri klarer å reparere den igjen.
Vi tror at vi blir liggende borte i et hjørne i fosterstilling resten av livet vårt..
Det er den største frykten vår…

Men vi gjør ikke det..!!

Det er vondt å gå ned i dypet av seg selv å kjenne på det vi hele tiden prøver å unngå – nemlig det å føle oss uelsket, uønsket og verdiløs.
Det er jo det som ligger i grunnmuren i følelsene våre.

Det er dette egoet vårt hele tiden prøver å hjelpe oss med å ikke være innom. Men det som er det magiske er at når vi tillater oss å være i den enden, så gir vi oss selv tilgang til å være i den motsatte enden også.

Nemlig å få lov til å kjenne på å føle oss elsket, ønsket og verdifull.

Ved å være i kontakt med den indre kjernen vår ,kan  vi også få tilgang til den sanne livsoppgaven vår. Vi blir kjent med helheten, og har også muligheten for å oppdage at vi er koblet til noe større en oss selv. Da LEVER vi livet!!

Det som kanskje er vondest når vi begynner å se oss selv i et nytt lys er å kjenne på følelsene våre, som handler om valgene vi har tatt ovenfor andre.

Husk på: Ikke bruk mot deg selv det som har vært. Du var uvitende, og hadde du hatt den kunnskapen da, så hadde du ikke gjort det du gjorde!

Men det er kanskje da vi kjenner mest på og blir mest bevisst over hvem vi var, når vi var ubevisste.

Min sannhet er at når vi blir bevisst hvordan vårt eget ego fungerer, og vi blir kjent med oss selv gjennom selvutvikling, så velger vi aldri å bli ubevisste igjen. Det beriker livet vårt så mye, så når du har funnet denne nøkkelen så slipper du den ikke fra deg.

Du ønsker heller å kopiere den å gi den til alle andre, slik at de også får en egen nøkkel som de kan bruke i deres liv. Slik at de finner sine egne svar som passer til dem.

Så derfor denne nettsiden 💜

Så hva gjør vi for å begynne med selvutvikling da?
Det er mange veier til Rom, så å bruke egen magefølelse og være nysgjerrig er viktig.
Men kunnskap er også viktig fordi da skapes trygghet for egoet, slik at forandringen kan begynne.

Men en fin ting å begynne med er å bli sin egen beste venn.
Fordi det er faktisk kun ett forhold i livet som vi vil ha så lenge vi lever, og det er forholdet til oss selv!

Så en liten oppgave til deg nå:
Gjør deg noen tanker eller følelser over hva en bestevenn betyr for deg.

Gjennom de forskjellige portalene mine så ligger det mange hjelpemidler for å kunne jobbe med selvutvikling.

Forstå dette med ego & sjel.
Egoet ditt er faktisk din beste beskytter og venn. Beskytter dine følelser for at du ikke skal føle deg uønsket, uelsket og verdiløs. 

Chakraer er et kjempeverktøy til å bli kjent med seg selv og finne ut hvem vi er – med alle våre mønstre, motstander og opplevelser.

I solar plexus-chakraet ligger din indre stemme – og når du oppnår kontakt med dette chakraet så har du en som du kan begynne å snakke med på innsiden av deg selv.

Drømmene er også en av de verktøyene som virkelig gir oss muligheten til å få svar på hva vi jobber med ubevisst. Det er et av de få verktøyene hvor vi ikke kan farge våre egne svar, og vinkle de slik de passer i vårt system. Gjennom drømmetydning finnes de ekte og ærlige svarene.

En annen ting som kan hjelpe oss med selvutviklingen vår og skape en bevisstgjøring er – å sette livet litt i perspektiv.

Syntes du at dagene og årene dine går fort?

Jeg kjenner faktisk på det selv nå mens jeg sitter her og skriver jeg – at tiden min gikk i alle fall fort. Og jeg har lyst til å oppleve veldig mye mer og i tillegg har mange flere gode opplevelser sammen med de jeg er glad i!!

Verdiene våre kan også være viktig i selvutviklingsarbeidet.
Ved å forstå sine verdier og vite hva som er på vår 10 på toppliste, da er det enda lettere å kunne se både sine egne følelser, sine avgjørelser og våre egne reaksjoner.

For husk: Verdiene dine ligger som grunnlaget for dine følelser og valg her i livet!!

De ligger der i bunnen og er med på å hjelpe deg til å se i den retningen som verdien ligger.

Alt som føles nærmere retningen av verdien din er det lettere å ta avgjørelser mot.

Verdiene dine påvirker også drømmene dine, så det er kjent å vite hva vi personlig legger en verdi i.

Vet du hva dine verdier er?

En måte å bli kjent med de på er å sette seg ned å tenke eller føle på hva som er viktig i livet ditt.
Hva setter du pris på at dine nærmeste gir deg og hva liker du ikke?
Liker du omsorg, trygghet, felleskap, glede, kjærlighet?

Det er vedier.

Det å tørre og velge seg selv er en stor og spennende oppgave her i livet – tørre å være ekte og ærlig og stå opp for sine egne sannheter. Dersom du er bevisst på sannhetene dine og de kommer stigende opp fra din egen indre kjerne – så eier du de.
Da kan du alltid forklare hvorfor du mener det er sannheten din. Eier du den så har du opplevd den. Har du ikke opplevd den så eier du den faktisk ikke.

Beklager, men mange som tror at sannhetene er sine egne, er veldig ofte lurt ved at de er programmert gjennom dine omgivelser.

Jeg tar alltid en indre sjekk når jeg sier noe som jeg mener er min sannhet.
Har jeg opplevd den situasjonene eller far jeg følt den følelsen selv??

Tankekraften er også et kjempefint verktøy i selvutvikling.
Dette med å lære seg og programmere bort de tillærte tankene våre, og å bli mere bevisst på å skape seg de ekte tankene, som representerer en sannhet for oss.

Vi er som en tom datamaskin når vi kommer til denne verden og vi blir programmert gjennom læringsprosessen. Og hvem har programmert deg?
Så det å lære seg å programmere seg selv på best mulig måte er en fin måte å videreutvikle seg selv på – altså selvutvikling.

For husk – du skaper selv ditt liv. Du kan nemlig lære deg selv hvordan du bestemmer over dine tanker!

I selvsnakket ditt ligger mye av påvirkningen på deg selv. Snakker du deg selv opp eller ned?

Hvis vi tenker at vi er en programmert datamaskin, så kan nok faren for et lite virusprogram – eller to – allerede være installert; gjennom ditt eget ego.

Selvinnsikt er en nyttig hjelp i selvutvikling.
Selvinnsikt kommer gjennom kunnskapen om hvordan kroppen vår reagerer, på oss selv og våre omgivelser.

Personlig må jeg si at den største opplevelsen jeg selv hadde – som selvinnsikt – var den dagen jeg oppdaget at jeg, Heidi, var en sprellemann.
En sprellemann som sprellet hver gang egoet, som er min indre hærfører, trakk i den røde snoren i nakken min.
Da sprellet jeg som en sprellemann. Og for hvert rykk og napp, så brukte jeg uendelig mye energi på å sprelle.

Men likevel så vet jeg at all verdens kunnskap ikke gir oss indre visdom. Veien blir til mens vi går – gjennom erfaring….

Affirmasjon er også et fint hjelpemiddel. Det er en veiledningssetning som er positiv ladet. Lag deg en positiv setning som ikke skal inneholde ordet ikke.
Si: Jeg er trygg – istedenfor jeg er ikke redd. Jeg er frisk – isteden for jeg er ikke syk.

Heng de opp på lett synlige plasser slik at du kan se de flere ganger om dagen. Dette er en effektiv og fin måte å programmere seg selv, og hodet sitt på.

Enda et hjelpemiddel som er fint å kunne bruke som en hjelp er å aktivere en to-veis kommunikasjon. Få kontakt med følelsene dine og din indre veileder.
Svar tilbake gjennom dine følelser eller gjennom dine handling er en fin metode for å bli bevisst seg selv.

Vi er helt avhengig av to-veis kommunikasjon for å veilede oss selv til varig forandring.
Vi må snakke med oss selv.
Ha indre dialoger.

Har du noen gang tenkt på at all tilbakemelding faktisk bare er en tilbakemelding? Positiv som negativ.
Det er bare en referanse sendt tilbake til deg på hvordan handlingen din ble mottatt.
Og husk alle som mottar er forskjellige.

Vi mennesker har så lett for å måle oss i tilbakemeldingene våre gjennom vårt ego. Dermed så blir det så viktig for oss at det blir positivt. Da kommer nemlig følelsen av å lykkes. Det å føle seg elsket, ønsket og verdifull.

Men egentlig så er en tilbakemelding bare en tilbakemelding.

Det du egentlig bare får en beskjed om er at denne personens sanse system responderte ikke like godt på din handling.

Noen er visuelle – å liker å lære gjennom bilder.
Noen er kinestetiske – og liker å lære gjennom følelser.
Noen er audiotive – og liker å lære gjennom hørsel.
Og noen lærer gjennom lukt og smak.

Derfor inneholder Heidis Univers både muligheter for tekst, bilder, video og meditasjon.

En av de største gavene jeg føler at jeg har fått gjennom selvutvikling, er at gjennom å lære meg selv å kjenne – å se bakenfor mitt eget følelses system, så har jeg fått muligheten til å kunne se bakenfor andre menneskers systemer også.

Selv om vi kan si at alle mennesker er forskjellig så er vi faktisk ganske så like også, spesielt i reaksjonsmønstrene våre innenfor vårt ego.

Vi har så lett for å ta alt personlig. Vi tror at alle tilbakemeldinger handler om noe vi har gjort eller sagt. Men noen ganger er det faktisk slik at det handler ikke alltid om deg.

Så noe av det vi oppnår gjennom selvutvikling er da å stå stødige i oss selv.
Vi slipper å bruke så mye av vår 100% energi som jeg mener at vi har til rådighet hele tiden. Det går så mye av den 100% energien for å skjule indre frykt, holde vårt forsvar oppe og leve etter de indre strategiene til egoet vårt, at vi blir slitne i hverdagen vår.

Vi sliter med å være på vår egen ladestasjon.

Så for å gi deg en liten oppsummering fra begynnelse: Hva kan Selvutvikling eller personlig vekst gi deg?

Du vil bla oppleve: Forbedre livskvalitet, få mer energi, vite hvem du, bli en bedre utgave av deg selv, håndtere livet bedre, bli et bedre medmenneske, bedre helse, håndtere sine følelser bedre, ikke gå på autopilot, være tilstede, få bedre kontakt med åndeverden, bli bevist hva du ønsker av livet, oppnå dine drømmer, ved å forstå deg selv forstår vi også andre, bli sterkere mentalt, få kontakt med følelser, og oppleve trygghet.

Lykke til 💜

Er du medlem og vil lære mer om selvutvikling? Klikk på ditt medlemskaps-knapp under for å gå videre i din læreprosess.

Er du ikke medlem, men har lyst til å finne ut mer? Gå til oversikten over medlemskap

Medlemskapet som passer for deg

Jeg tilbyr deg som er interressert å abonnere på vårt medlemskap.
Et medlemskap gir deg tilgang til vårt private forum, alle videoer og meditasjoner i medlemsarkivet, utvalgte mini-kurs og rabbattordninger for tjenester vi tilbyr.
Jeg tilbyr 2 ulike medlemskap.

Inspirasjonsmedlemskap som er rimelig og har en varighet på 3 måneder.

Dybdemedlemskap for deg som ønsker å dra nytte av all informasjon vi tilbyr her på sidene.
Dybdemedlemskap kan du kjøpe på årsbasis.
(Vi tilbyr også årlig Dybdemedlemskapet med månedlige avdrag til samme pris.)

399,-

Inspirasjons-medlemskap
3 Måneder

4800,-

Dybdemedlemskap

12 måneder*

400,-/mnd

Dybdemedlemskap

12 måneder*