Horoskop - Månen - Orber

Månen Introduksjon

Månen for meg og mange andre er magisk og mystisk. Og et av mine favoritt sitat er:
”Sikt deg alltid helt opp til månen, om du skulle bomme så vil du likevel sveve blant stjernene”.

Månen er en særlig viktig faktor innen astrologi og det finnes en rik mytologi og symbolikk som beskriver dens mange ansikter. På latinsk så heter månen Luna. Det er nå faktisk blitt et jentenavn her i Norge som er på fart oppover.

Så hvorfor blir månen så magisk og mystisk for så mange?
Og hvordan klarer den å påvirke så mye i både oss mennesker og i skaperverket tro?

Tror at hovedfokuset som gjør månen så spennende for oss mennesker er det – at mange av oss opplever månens endringer av sine faser så fysisk i kroppen vår. Både gjennom stemning og søvn. Det er mange av oss som blir påvirket spesielt under fullmånen.

Litt praktiske opplysninger om månen.

  • Den har i all sin tid påvirket oss mennesker og styrt flo og fjære.
  • Vi regner med at månen er like gammel som jorden.
  • Månen går rundt jorden slik jorden går rundt solen.
  • Månen bruker 28 dager på å gå rundt jorden.
  • Med 2 uker mellomrom er det nymåne og fullmåne. For så å bli nymåne igjen osv. 
  • Nøkkelord for planeten månen er: følelser og forandringer.

Når det gjelder månen så er de forskjellige månefasene viktige. Best kjenner vi kanskje til fullmånen, men nymånen er også fantastisk å ha fokus på. Vi sier det gjerne slik at ved nymånen så sår vi et frø og fokuserer på våre ønsker. Ved fullmånen så høster vi, gir slipp og tilgir.

Nymåne energien kan også beskrives som en start, begynnelse og det å samle energien. Så det vi sår i denne perioden som nymånen er på sitt nyeste vil gi oss muligheter for gode resultater og innhøsting. Fin tid for å starte nye prosjekter, inngå nye samarbeide, ta nye gode valg og begynne på noe nytt.

Fullmåne energien kan beskrives som mulighet for å høste det du sådde, avslutte avtaler og prosjekter, avslutte noen kapitler i livet.

Fullmånene er vakker og lyser opp veien for oss, den forsterker følelser, gir oss indre kamper, og gir oss mulighet for å gi slipp på det som ikke tjener oss noe mer.

Samtidig som fullmånen belyser alle sider av en sak og lyser også opp hele innsiden av deg selv.

Det som veldig ofte skjer med oss mennesker er at fullmånen påvirker oss følelsesmessig. Det er nok der varulvtemaet kommer inn.

Som en planet så representerer månen våre følelser. Så ved en fullmåne så kan du se for deg et bilde slik som at fullmånen lyser opp alt det som kan få lov til ellers å skjule seg i mørket. Det gjør den også ute i omgivelsene våre. Når fullmånen er på sitt kraftigste og det er skyfritt så er den nesten som en sol der på himmelen og den lyser opp og over området vårt.

Vi blir opplyst både på utsiden og innsiden. Og da kan vi lett bli en person som kanskje ikke er like fornøyd med oss selv akkurat den perioden. Derfor dukker varulven opp.

Men husk at vi mennesker vi er alt. Vi er både det lyse og det mørke. Slik må det være om vi skal være hele. Det gjelder bare å håndterer de mørke sidene våre på best mulig måte å akseptere de selv slik at de kan integreres på en god måte. Så vi ikke prøver å gjemme eller skjule de. Det er da de kommer og klasker til oss selv i bakhodet igjen. Og kanskje spesielt da det er fullmåne på gang.

Så en lite hovedbudskap når det gjelder hva vi kan bruke månen til:
Du ønsker deg noe ved nymåne og tilgir og forløser ved fullmåne.

Månen representerer bla følelser, morsrollen, feminitet, følsomhet, det ubevisste. Det som kan være kjekt med å være litt bevisst månen og dens faser er at du kan benytte deg av energien i nymånen for å så frø og høste din drømmer. I tillegg så kan det være lurt å være litt bevisst over når det er fullmåne om det skulle dukke opp noe fra ubevisstheten din som har lyst til å fortelle deg noe.

Husk å legge ut dine steiner og krystaller når det er fullmåne. Legg de i vinduskarmen men aller helt ut i fullmåneskinnet om du har en mulighet for det. Da vil de lade seg på fullmåne energien.

Så hvordan benytte seg bevisst av månesyklusene:
Tenk at alle innretter sine liv etter solen. Hele skaperverket innretter seg etter solen. Den styrer natt og dag og de fire årstidene. Og en rekke praktiske gjøremål og aktiviteter tar hensyn til dette. Men månen har også tider som fremmer noen aktiviteter fremfor andre.

Månesyklusen er en vekstprosess mellom sol og måne.
Solen representerer det bevisste, aktive, maskuline og livgivende.
Og månen er knyttet til det ubevisste, passive, feminine og mottakende.
Solen symboliserer ånd, og månen materie.

Nymåne:

Nymånen er mulighetens øyeblikk. Du kan så frø for fremtidige drømmer!

I denne tiden så kan du begynne å planlegge hva du ønsker deg og lete etter ideer, Mediter på drømmene dine, sette av tid til deg selv. Planlegg nye prosjekter, nye planer og sett deg mål.

Deretter bruker du de neste dagene til å la drømmene dine blomster, la de vokse og gro, gi de næring gjennom å ha fokus på de og bli bevisst, legg merke til drømmene dine om natten, følelser som oppstår, humør og energien din.

Nå nærmer det seg fullmånen så nå gjelder det å ikke gi opp. Stå i energien din, hold mote oppe, minn deg selv på hva du ønsker deg og fortell deg selv at du nærmer deg den høyeste energien som kommer med fullmånen. Nå har du vært sammen med den oppadstigende måneenergien snart i ca. 14 dager og vi nærmer oss en kosmisk klimaks.

Fullmåne:

Så nå er sannhetens time kommet. Du skal nå legge merke til om det du har jobbet deg i mot, det du sådde har begynt å gro og nå kanskje kan gi deg en innhøstning. Og er det slik at du ikke helt har kommet i mål med manifesteringen din så må du bare vente til neste nymåne igjen.

Ta nå et lite tilbakeblikk på de 14 dagene som har gått. Vær nysgjerrig på hva du følte var rett og hva du eventuelt kan gjøre anderledes.

Dette er nå da den gunstigste tiden til å gi slipp. Gi slipp på alt som ikke nærer deg mer.

Etter fullmånen er ferdig og du forhåpentligvis sover bedre igjen så handler de neste dagene om å hvile og puste. Når har du jobbet deg opp til et klimaks og da kommer hvile. Kanskje oppnådde du målet og drømmen din. Kanskje ikke.. Det kommer alltid nye muligheter..

Denne siste delen av månefasen før en ny nymåne kommer igjen så har vi beveget oss fra ønsker og drømmer til hva som kunne blitt, evt. ble eller ikke ble. Og videre til aksept og tilgivelse..

Så nå er vi på vei mot en ny nymåne og det kommer nye muligheter og det er lov til å begynne å drømme igjen!!

Så slik har du mulighet for å jobbe sammen med måne energien å få ekstra hjelp av den til å så dine frø og høste dine muligheter.

Husk at fullmånen har alltid en mulighet for å lage en indre drakamp i oss også. Fordi den står alltid i det motsatte værtegnet som solen. Så solen er i en energi og månen er i en annen og det kan føles på innsiden hos en person som er sensitiv.

I gamle dager så snakket vi om at mennesker var “månesyke”. Det var faktisk en egen diagnose det.

Jeg personlig har snakket med flere typer helse personale. Bla de som jobber på føden og på det psykiatriske. Der det mange som mener at det faktisk skjer flere innleggelser og fødsler på disse fullmånedagene.

Politiet henviser til at det skje mer kriminalitet rundt fullmåne og de opplever at mennesker er mer irritable og aggressive rundt disse fullmånetidene.

Tilgivelse:

Det som er flott å ha fokus på når det er fullmåne er tilgivelse. Det er en perfekt energi å være i å få hjelp av om vi trenger å gi slipp på noe eller noen.

Så mediter og hent frem det du ønsker å gi slipp på. Gi slipp….

Ja og kanskje er også du en av de som henvender deg til “Mannen i månen” om du er på søken og leter etter dine svar?

Mange mennesker finner en indre ro og trygghet ved å sitte å se inn i månen og filofosere over livet sitt!

Ja så da kan vi jo lure litt da?
Om det faktisk finnes noen der oppe som sender et svar ned til oss når vi lurer??
Den som er nysgjerrige, kreativ og er på leting – Den finner nok sine svar!!

Er du medlem og vil lære mer om månen? Klikk på ditt medlemskaps-knapp under for å gå videre i din læreprosess.

Er du ikke medlem, men har lyst til å finne ut mer? Gå til oversikten over medlemskap

Medlemskapet som passer for deg

Jeg tilbyr deg som er interressert å abonnere på vårt medlemskap.
Et medlemskap gir deg tilgang til vårt private forum, alle videoer og meditasjoner i medlemsarkivet, utvalgte mini-kurs og rabbattordninger for tjenester vi tilbyr.
Jeg tilbyr 2 ulike medlemskap.

Inspirasjonsmedlemskap som er rimelig og har en varighet på 3 måneder.

Dybdemedlemskap for deg som ønsker å dra nytte av all informasjon vi tilbyr her på sidene.
Dybdemedlemskap kan du kjøpe på årsbasis.
(Vi tilbyr også årlig Dybdemedlemskapet med månedlige avdrag til samme pris.)

399,-

Inspirasjons-medlemskap
3 Måneder

4800,-

Dybdemedlemskap

12 måneder*

400,-/mnd

Dybdemedlemskap

12 måneder*