Skaperverket - Healing - Jording

Jording introduksjon

Jording er et viktig tema for oss mennesker som søker mot Universet og det åndelige. Fordi vi er avhengig at det er balanse i energien i den fysiske kroppen vår.

Jordingsenergien tas bla. opp i chakra under føttene våre, fra bakken og Moder Jord, løftes så videre inn i kroppen vår og fyller den. Slik som energien også kommer ned i kronechakra vårt fra Universet og fyller den fysiske kroppen vår den veien.

Det skal være 50% ovenifra Universet og 50% fra Moder Jord.

Det er da vi er i balanse og vi har god bakkekontakt. Samtidig som vi fylles med det åndelige. Da tør vi lettere å leve hele vårt potensiale med hele oss selv og alle våre sanser. I kombinasjon med den 6. sansen vår som er vår intuisjon. Da er vi i den beste posisjonen til å utforske å være stødig i selve livet.

Så når vi buker ordet jording betyr det at vi har bakkekontakt og kontakt med den fysiske omverden vi lever i. Har et felleskap med våre medmennesker og ser realistisk på livet. At vi er knyttet fysisk til det jordiske livet vårt, så vi ikke risikerer å sveve opp i skyene med både tankene og handlingene våre. At vi ikke hiver oss ut i situasjoner som ikke finnes gjennomtenkt eller er en fare for livet vårt. Men at vi har en sunn, frisk og god holdning til livet.

Jordingen vår hører til rotchakraet vårt. Det er der overlevelsesinstinktet vårt sitter. Der lagrer vi alle de jordiske reglene. Der sitter egoet og det behovet vi har for å være lik alle andre. Om vi ikke har kontakt med det chakraet så kan vi risikere å utsette oss for noen vanskelige situasjoner.
Fordi det er også i dette chakra vi har kontakt med jobb-, familie- og økonomisituasjonen vår.

Det kan være flere grunner til at vi mister jordingen vår.

Det kan være at du opplever en akutt fare for livet ditt for eksempel ved egen sykdom.
Eller at du mister noe som er veldig viktig for deg i dette livet. 

En annen grunn til at du kan miste jordingen din er at du har et helt lukket rotchakra pga. vanskelige opplevelser i barneårene. 

Jordingen din kan du også miste om du har en så stor tilkobling og søker så mye opp til Universet at det blir for mye påfyll derfra. Kanskje fordi du trenger å flykte litt i fra det jordiske livet og hverdagen din, så søker du for mye mot en annen dimensjon.

Ettersom rotchakra vårt utvikler seg fra vi er 0-7 år så kan vi gå til de små barna å være litt nysgjerrige på hva de kan vise oss. De små er ofte lette på foten, de hopper bortover, svinser og svanser, dunker borti glass på bordet slik at de søler, snakker før de tenker, avbryter fordi de ikke har tid til å vente på sin tur pga. at de er overivrige, snubler i ordenen sine, snakker feil, mister tråden da de snakker osv..

Så det blir også flere utfordringer for oss om vi ikke har balansen i rotchakra der jordingen vår sitter. Det er da vi lever ut ifra enda mer automatikk for å dekke de jordiske behovene våre.

Så med en god jording så har du faktisk enda bedre oversikt over deg selv, dine grunnfølelsene og du ser livet ditt med mere balanserte øyne.

Noen andre fordeler er at du holder beina på bakken og sinnet ditt fokusert på fysiske saker.

Så hvordan hjelper vi oss selv med å få jording i livet vårt da?
Fordi vi vet jo det at livet kan være lunefullt med opplevelser og følelser?
Det er heller ikke alle som har vært heldige å ha en trygg og god barndom?

Eller at vi har opplevd sykdom og død i nære relasjoner som gjør at rotchakra vårt kan være i litt ubalanse i forhold til eksistensen til selve livet.

Her er noen gode tips for å hjelpe deg å ha mest mulig jording i hverdagen:

  • Bruk klær som har fargen rød, sort eller jordfarger. Det vet vi har en energi som fyller på rotchakra din. Ha røde puter, mal en vegg på soverommet rød eller i jordingsfarger. Ha fokus på ting som har jordingsfarger. Rød eller sort neglelakk. Rød/sort blyant osv.
  • Bruk steiner som hører rotchakra til. Slik som f.eks rød jaspis, sort turmalin, sort obsidant eller røykvarts.
  • Pass på å ha bena dine nede i bakken når du sitter i hverdagen din. Ikke trekk de oppunder deg eller ha de opp i stolen eller sofaen, men ha de knyttet til gulvet og jorden.
  • Gå barbent. En fantastisk måte å jorde seg på. Direkte kontakt med Moder Jord.

Igjen kan vi gå til naturen for å se hvordan dyrene gjør det da de trenger jording.
Hvis du ser at dyr blir ekstra glad eller ivrig så legger det seg ofte på ryggen og gnir seg ned i gresset eller bakken etterpå.
Det er sikker flere grunner til det, men det er også for å balansere energien å få mer jording og bakkekontakt.

Når vi går noen tiår tilbake i tid så hadde vi mennesker mye mer kontakt med natur og var mye mer jordet naturlig pga. vår hverdag og våre hverdagsoppgaver.
Nå bruker vi mye mer sko på føttene våre enn for noen år tilbake.

Nå tilbringes tiden mye mer inne istedenfor ute i naturen. Vi sitter i bilen istedenfor å gå eller sykle. Trener vi, så trener vi ofte i helsestudio istedenfor å løpe i skogen. Vi fyller hodet med sosiale medier istedenfor å sitte å høre på fuglekvitter og nyte våre omgivelser.

Og dette ser vi resulterer i mye mer stressrelaterte sykdommer og mer tankekjør.

Da skal jeg fortelle deg en liten tingen om meg selv:

Fra jeg var liten og til jeg var 20 år så gikk jeg barbent fra april til helt ut oktober og frosten kom. Den tiden visste jeg ikke så mye om jording som jeg vet i dag, men jeg husker bare at jeg syntes det var så deilig å gå barbent. Jeg følte meg fri.

Jeg gikk barbent samme hvor jeg var. Om jeg var på skolen eller på jobb. Jeg jobbet barbent i gartneriet og på bensinstasjon. Jeg gikk på diskotek uten sko. Jeg kunne gå på glass og jeg skar meg ikke under føttene engang. Jeg til og med stumpet røyken barbent for de som røyket.

Kroppen min hadde laget sin egen naturlige beskyttelse for føttene mine og det var akkurat som om jeg hadde mine egne ”ytre såler”.

Jeg kjøpte mine første pensko da jeg skulle gifte meg da jeg var 22 år. Jeg hadde aldri hatt pensko før.

Når jeg ser tilbake på disse tingene så tenker jeg at jeg sikkert trengte den ekstra jordingen den gangen.
Så begynte jeg å jobbe i en bedrift hvor jeg måtte ha sko på meg og dermed så ble etter hvert skoene en del av hverdagen min igjen. Men hver sommer og ellers på mine fridager nå så er jeg barbent så mye som jeg kan.

Så gå barbent så mye som du kan !!

Veldig bra for jordingen din og en veldig fin måte å få gratis soneterapi på også. Det er sunt for kroppen vår å gå barbent. Om du titter litt til andre kulturer så er det veldig mange kulturer som har det nære forholdet til Moder Jord og skaperverket som velger å gå uten sko.

Det er jo også derfor vi alltid passer på jordingen vår hvis vi skal beskytte energien vår.
F.eks med øvelsen hvor vi omgir oss i en boble av gull, så passer vi på at vi forankrer den boblen til jorden med 4 gulltråder. Slik opprettholder vi jordingen vår og da vet vi at vi ikke svever avgårde til en annen dimensjon og mye høyere energi. Vi beholder tilknytningen til jorden slik at vi skaper en balanse mellom Sjelen som er den ikke-fysiske delen i oss, og Egoet som er den fysiske delen i oss.

Så en liten huskeregel fra meg til deg om jording:

Vær som et tre!

-Hold deg jordet og godt forankret

-Forbundet med dine røtter som er din styrke

-Snu et nytt blad og vær alltid nysgjerrig

-Bøy deg før du går i stykker og tør å være ydmyk

-Nyt din naturlige skjønnhet og ha tillit til at den er bra nok

-Fortsett å vokse gjennom hele livet ditt….!

Lykke til 💜

Er du medlem og vil lære mer om Jording? Klikk på ditt medlemskaps-knapp under for å gå videre i din læreprosess.

Er du ikke medlem, men har lyst til å finne ut mer? Gå til oversikten over medlemskap

Medlemskapet som passer for deg

Jeg tilbyr deg som er interressert å abonnere på vårt medlemskap.
Et medlemskap gir deg tilgang til vårt private forum, alle videoer og meditasjoner i medlemsarkivet, utvalgte mini-kurs og rabbattordninger for tjenester vi tilbyr.
Jeg tilbyr 2 ulike medlemskap.

Inspirasjonsmedlemskap som er rimelig og har en varighet på 3 måneder.

Dybdemedlemskap for deg som ønsker å dra nytte av all informasjon vi tilbyr her på sidene.
Dybdemedlemskap kan du kjøpe på årsbasis.
(Vi tilbyr også årlig Dybdemedlemskapet med månedlige avdrag til samme pris.)

399,-

Inspirasjons-medlemskap
3 Måneder

4800,-

Dybdemedlemskap

12 måneder*

400,-/mnd

Dybdemedlemskap

12 måneder*