Skaperverket - Healing - Jording

Skaperverket Introduksjon

Skaperverket er magisk og her finnes nøkkelen til alt av liv…
Universet, jorden, naturen, dyrene, blomstene og mennesker har alltid fascinert meg.

Så har vi alle forskjellige syn på hva det er som står bak selve Skaperverket – og det er helt greit.
Det som er viktig er hva du selv tenker hva som står bak.

Noen kaller det:
Altet – Gud – Skaperen – Det Gudommelige – Kjærlighetskraften – Den universelle livskraften.
Vi trenger ikke har rett ovenfor alle andre hva som står bak Skaperverket – bare vi har tillit til det selv. 💚

Hvis jeg har vært usikker på hvordan jeg skal forholde meg til livet – om jeg tenker eller handler rett – så har jeg ofte kunne gå til naturen og skaperverket. Der kan jeg se hva som er lagt inn som en naturlig mal for det levende – før vi menneskene begynte å skape mønster – ut fra ego – på de forskjellige ting.

Tror du faktisk at du har alt du trenger på innsiden av kunnskap og viten allerede, for å ta de rette valgene for deg selv?

Hvis ikke så skal jeg fortelle deg en liten fortelling her som er helt sann og riktig. Det er en fortelling om fuglen Rødnebb. Dette er dokumentert av ornitologiske forening .

Rødnebben er en trekkfugl som reiser helt ned til Afrika på vinterstid, og som kommer flyvende derifra og hit opp til Norge på sommertid. De stopper ute på Øra – som er et fuglereservat i Fredrikstad – for å fly helt opp til nord i Norge for å hekke.
Denne flyreisen som disse fuglene utfører er dokumentert ved ringmerking på fuglene. De har den faste ruten sin hvert år, og har de samme stoppestedene for hvile gjennom hele den lange flyreisen sin.

Men det som er det magiske ved denne dokumentasjonen er at etter at de har funnet seg et hekkested nord i Norge og fått fugleungene sine, så bestemmer mor og far seg for å fly nedover til Afrika igjen FØR ungene er blitt så store at de er flyvedyktige til en slik lang tur. Så foreldrene velger å reise og fly før barna sine. Så dermed er fugleungene igjen i reiret sitt litt til.

Når de har blitt store nok så begynner de på sin første store livsreise. Og her kommer det magiske ved hele historien:
De legger ut på AKKURAT den samme reisen som sine fugleforeldre og ender opp på samme sted. De har aldri fått et kart, eller blitt fortalt hvor de skal stoppe å hvile eller til hvilken adresse de skal for å nå målet sitt!!

Så da spør jeg deg:
Hva er det vi mennesker har glemt eller lagt fra oss av visdom og hjelpemidler gjennom generasjoner, som vi ikke bruker noe mer? Ja det kan vi lure på……

Dum som en gås?

Hvorfor har det blitt et utsagn tro? Fordi en gås er smart den!

Se her:

  1. Hver enkel fugl flyr med sine egne vinger, – men ved å fly i V-formasjon øker flokken effekten med 71% sammenliknet med om hver fugl fløy alene
  2. Faller en gås ut av formasjonene tar den så fort den greier tilbake sin plass for å dra nytte av løftekraften til gåsen foran
  3. Når ledergåsen blir trøtt flytter den bakover i formasjonen og en annen gås inntar tetplassen
  4. Gjessene skriker bakfra for å heie på de fremste for å holde farten oppe 
  5. Når en gås blir syk eller skadet og ikke kan følge med, – forlater 2 andre gjess formasjonen for å hjelpe og beskytte den. De forblir der til gåsa kan fly igjen eller dør….

Så tenk litt på dette da dere titter opp på himmelen og ser gjessene fly avgårde.

Tenker at her har menneskeenheten mye å lære av naturen – naturen som ikke har kunnskapen sin skrevet ned i bøker – men følger sine medfødte instinkter..

En annen ting som er så spennende å se hos Skaperverket er hvordan alt er avhengig av, og lagt til rette for hverandre…. !
Og det motsatte – hvordan ubalansen oppstår om det blir overvekt eller for lite av noe!
Alt er skapt i et bilde hvor det ene trenger det andre for å overleve.. !

Hver eneste lille levende skapning er skapt for å kunne være mat for en større skapning (uten å provosere noen som jeg vet ikke spiser kjøtt, jeg har full respekt for det.)

Alt er skapt for å gjøre nytte for noe annet.. En sirkel som aldri begynner eller ender.

Alt danser i en sirkel som ikke har en ende – så hvorfor skulle vi mennesker da ha en ende og slutt?

I naturen finnes alt vi mennesker trenger for å overleve. Til og med planter som kan brukes som medisiner. Det finnes mat, varmekilder, materialer til beskyttelse osv…

Det er mange som ikke tenker på det at alle planter har en form for å sikre seg sin bestand. Det er derfor planter blomstrer med blomster. Det er ikke for at vi mennesker skal ha noe pent å se på. Det er for at etter blomstringen så dannes det frøkapsler som gjør at planten sikrer seg at sin bestand skal gå videre. Det gis videre liv. Det skapes etterkommere.

Så, går vi til skaperverket og naturen så forteller den oss at vi skal egentlig kjenne på -for mye eller for lite sol, for kaldt eller for varmt, for mye eller for lite fuktighet, for mye eller for lite vind – for å kunne ”blomstre” slik vi skal.

Det er slik naturen er skapt og bygget opp. 

Mange er ikke klar over at det fungerer slik i natur- og planteverden, men vi som jobber med det grønne vet at det er akkurat slik det er.

Har du noen gang selv opplevd det at når du passer litt for godt på noen planter så kommer det ikke blomster?
Men hvis det viser seg at du setter bort en plante litt, og glemmer den bak gardinen din, så ser du plutselig at det er noe som begynne å komme med knopp og blomster bak der?
Oh, deg har jeg jo glemt!
Ja, det er nemlig akkurat slik naturen er!!

Ja, så hva kan vi lære av det da??

Kanskje at livet nytes best når vi kan balansere det mellom medgang og motgang. 
For har vi egentlig mulighet for å sette pris på alt det fine hvis vi ikke har motgangen som en motpol??
Hvordan vet vi egentlig at vi har det bra om vi ikke har hatt det dårlig noen ganger også?
Hvordan kan vi ha det ene uten å vite hva det andre er? Hvorfor har vi følelsen misunnelse? Hvorfor misunner vi noen en ferie, et forhold, eller en tilstand?
Hvis vi skal ha litt fokus på ordet selvfølelse og henvende oss til Skaperverket og naturen for å finne svar der. Hvordan var det kanskje egentlig var ment til å være?

Naturens sirkel er lagt opp som et samhold den, slik at den ene delen kan være avhengig av den andre.
Vi ser jo det at om en av blomsterartene eller dyreartene forsvinner så forsvinner hele næringskjeden som kommer etter – som var avhengig av den delen som forsvant.
Derfor så er alt som er skapt like verdifullt. Alt er like viktig i sin plass om det er her eller der du hører til. Alle elementene er viktig for at det skal være en balanse, en helhet eller en sirkel.

Så er det dette med viktighet av balanse i livet vårt….

Noe som naturen er ekstra god på å vise oss er viktigheten av balanse og ubalanse i livet vårt – på flere nivåer og flere plan.
Ta nå dette med følelser hos oss mennesker.
Vi har fire hovedfølelser: Sorg, sinne, frykt og glede.

Vi skal faktisk ha 25% del av alle de følelsene i livet vårt om det skal være en balanse.
Så hva skjer da med jorden vår om vi bruker den som mal om ikke det er 25% balanse av de 4 følelsene.

Vi kan forklare det slik: 

  • Bare sol (glede) – Ja da kommer tørken i naturen og skaperverket vårt. Ingen vekst av planter og planter og mennesker tørkes ut.
  • Bare regn (sorg og tårer) – Ja da kommer oversvømmelsen i naturen og skaperverket vårt. Heller ingen vekst og både planter og mennesker vil drukne.
  • Bare torden og lynnedslag (frykt) – Ja da kommer mørke skyer og faren for ødeleggelse av brann i naturen og Skaperverket vårt. Solen dekkes av skyer. Ingen vekst og mennesker vil flykte i frykt for å søke ly og beskyttelse.
  • Bare sinne ( vulkanutbrudd) – Ja da buldrer Moder jord på innsiden og slipper ut all sitt sinne og bitterhet som da spruter ut som brennende kull og legger alt liv svart og i aske. I naturen og skaperverket vårt.

Så ser du at vi kan ikke bare være det ene? Det må være litt av alt for at helheten skal være der!!

Og våre grunnforhold som menneske er å føle oss elsket, ønsket og verdifulle.

Føler vi ikke det så vil også vi gå til slike grep som bakken vår og gjøre valg som forsurner livet vårt og vi får en følelse av å være i en sur eller ubalansert tilstand.

Da er det veldig lett å kjenne på den motsatte følelsen i grunntilstanden vår – som er å føle seg uelsket- uønsket og verdiløs. De følelsene ligger nemlig i den motsatte enden av skalaen, og det er når vi er i den tilstanden at vi har lett for å ta dårlige valg for oss selv.

Hvis vi går til dyreverden og titter litt på den da – hva kan vi lære der?

Hva tenker vi f.eks om morsrollen eller farsrollen?
Andemor som svømmer så fint foran sine 8-10 små kyllinger, og som ikke går i fra om den ene kyllingen ikke kommer over veien. Hun står tålmodig og venter, eller så går hun tilbake for å hente den til slutt.
Men, som likevel lar de få utforske området litt lengre unna seg selv og gir de ett dytt utenfor kanten dersom de ikke tør å slippe seg utenfor – for å lære å fly?

Ja har vi noe vi kan lære der? Er vi for beskyttende som foreldre, eller ikke?
Her har vi alle vår egen mal – og mange forskjellig elementer spiller inn. Men er det noe som vi kan lære eller gi slipp på med kunnskap fra denne dyreverden?

Som f.eks. det at noen av dyrene våre bytter farger på pelsen sin ettersom årstidene forandrer seg –  slik at de skal gå mer i ett med naturen og ikke være et like lett bytte for de som ligger over de på næringskjeden.

Noe som utmerker seg i skaperverket og naturen er de 4 årstidene våre.
Hva kan vi lære av den syklusen og klarer vi å se at vi kan sammenligne et menneskeliv som en del av de?

Våre årstider og hva kan de fortelle oss? Vår – sommer – høst og vinter!

Våren ser jeg på som oppstandelsen hvor alt nytt liv igjen våker opp etter en dvale.
Så fort varmen kommer så skapes nytt liv.

Mennesket’s syklus blir født i en vår – og representer alder fra 0-25 år.
Vi griper og utforsker livet vårt og forer oss selv med ny kunnskap – både utenifra og innen ifra – som vi trenger for å skjønne og tilpasse oss verden på godt og vondt.

Så går våren over til sommer..
Der hvor blomsterprakten er på sitt beste, mennesker blir varme og energiske og det blomstrer – og det produseres frø. 

Mennesket går inn i sin voksenfase – som representerer 25-50 år.
Da begynner vi selv å blomstre og skaper oss en familie. 
Vi blir mer opptatt av å velge det gode liv og begynner å lure mer på hva livet egentlig handler om, og hva som er oppgaven vår.

Så trer høsten inn..
De løv-fellende vekstene begynner å slippe bladene sine, og næring trekkes ned i roten for å kunne gi seg selv litt hjelp gjennom vinterdvalen som nærmer seg. 

Vi er nå fra 50-75 år og begynner å lagre mat for vinterstid og hviletid. Vi begynner å finne gode løsninger på hvordan vi skal leve alderdommen vår. Begynner å kvitte oss med alt det vi ikke trenger å ta vare på noe mer av materialistiske ting. Det blir en større egenverdi og dypde på livet.

Så kommer vinteren til slutt – den siste fase hvor både vekster og mennesker går inn i en hvile og avslutning.
Vi er mer sårbare gjennom erfaring, og har mer innsikt i hvordan vi fungerer.

Mennesket er nå ved sine 75 – 100 år og på slutten av sin syklus. Det føler seg kanskje nakent ved at det må ha hjelp og stell, men samtidig bærer vi med oss minner etter en lang og fin sesong og liv.

Vi aksepterer at vinteren og dvalen har kommet til oss, og at det kanskje ikke er like mange med i fellesbeddet vårt nå. Men vi vet at etter en lang vinter, så vil vi være heldige og få oppleve en ny vår igjen.

I mitt hode så kan årstider også sammenlignes med et menneskelig livsbilde slik som gjennom denne forklaringen her, fordi jeg tror på at det finnes flere liv – akkurat slik som en hage oppstår neste år igjen – etter sin vinterdvale.

Har du hørt mennesker si det at “Jeg tenker så mye klarere i naturen. Jeg får en slik ro der!”
Ja, og det er helt riktig. For når du beveger deg i skogen, og naturen og ditt energifelt er i naturen sin energi, så blir du påvirket. 

Hodet ditt roer seg ned og den fysiske kroppen din roer seg ned.
Legevitenskapen sier at en halv times gåtur i skogen er like effektiv som 1 stk. tablett mot depresjon, og det er det også forskningsresultater på.

Så mitt budskap til deg er å søk naturen og skaperverket. Det finnes så mange svar der. Og husk at der er det ingen som er oppdratt med noen ubevisste baktanker. Det er helt rent, ekte og ærlig. Der ligger en sannhet.

Husk: I skogen er det ingen WIFI, men er det beste stedet for å få kontakt med søkemotoren i seg selv og hele skaperverket.

Er du medlem og vil lære mer om skaperverket? Klikk på ditt medlemskaps-knapp under for å gå videre i din læreprosess.

Er du ikke medlem, men har lyst til å finne ut mer? Gå til oversikten over medlemskap

Medlemskapet som passer for deg

Jeg tilbyr deg som er interressert å abonnere på vårt medlemskap.
Et medlemskap gir deg tilgang til vårt private forum, alle videoer og meditasjoner i medlemsarkivet, utvalgte mini-kurs og rabbattordninger for tjenester vi tilbyr.
Jeg tilbyr 2 ulike medlemskap.

Inspirasjonsmedlemskap som er rimelig og har en varighet på 3 måneder.

Dybdemedlemskap for deg som ønsker å dra nytte av all informasjon vi tilbyr her på sidene.
Dybdemedlemskap kan du kjøpe på årsbasis.
(Vi tilbyr også årlig Dybdemedlemskapet med månedlige avdrag til samme pris.)

399,-

Inspirasjons-medlemskap
3 Måneder

4800,-

Dybdemedlemskap

12 måneder*

400,-/mnd

Dybdemedlemskap

12 måneder*