Portal 6-0 Høysensitiv

Tankens kraft - Høysensitiv - Drømmer

Høysensitiv - Introduksjon

 • Føler du deg mere følsom en de fleste andre?
 • Reagerer du på høye lyder eller sterke lukter?
 • Føler du deg annerledes enn andre?
 • Blir du sliten av å ha for mange mennesker rundt deg?
 • Trekker du deg litt tilbake og har behov for alenetid?

Da kan du være en høysensitiv person. Et menneske som enda lettere kan få kontakt med din egen ekte og ærlige indre verden. I tillegg til den ytre usynlige verden hvor åndeverden, guider, hjelper og universet er.

Høysensitivitet er ikke en sykdom, men et personlighets eller karaktertrekk hos mennesker. Mellom 20 – 25 % av alle mennesker er det og det er ikke noe som er nytt. Men det er kanskje mere fokus på det nå en før.

Begrepet ble først lansert på 1990 – tallet av den amerikanske psykologen og forsker D. Elaine N. Aron. Høysensitivitet er en egenskap du er født med og du har et mere følsomt nervesystem en andre.

Det sies at høysensitive personer tar til seg 3-5 ganger mere informasjon enn resten av befolkningen.

Høysensitive mennesker finnes i alle folkeslag og yrkesgrupper.

Og fordelen ved å være høysensitiv er at det inkludere også en ekstra mulighet til å kjenne på følelsen av positivitet – som lykke, glede og oppstemthet. 

Vi kan også si at når du er høysensitiv så er du ekstra oppmerksom på alt som du både ser, føler, lukter og hører rundt deg. Du registrerer det med en forsterkning.

De som er høysensitive reagerer også enda mere på sine egne tanker og følelser. De blir da enda litt lettere dratt opp og ned i sine egne sinnsstemninger fordi de kjenner så mye på sin egen indre verden også.

Det kan gi deg en ekstra utfordring med å sette de tankene og følelsene på den riktige plassen i skalaen.

Hvordan vet du om du er høysensitiv person?

Her kommer noen kjennetegn som du kanskje kan få noen svar på:

 • Blir lett påvirket av andres menneskers følelser og historier. Tar med deg følelsene og historiene deres med deg inn på innsiden av dine egne følelser. 

 • Reagerer mer en vanlig på lukt, lyd og lys. Lukt kan fremkalle sterke følelser, lyd kan øke puls eller skape indre stress og lys kan virke fysisk vondt i øynene og lage hodepine. 

 • Blir lett overstimulert, stresset og sliten. Kjenner kroppen fort skaper stress gjennom høy puls, strømfølelse i kroppen eller uro.
 • Trenger rikelig med søvn. Mer en gjennomsnittet. Trenger søvnen for å skape indre ro og balanse, da høysensitiviteten gjør at kroppen hele tiden brukes gjennom mye stimuli. 

 • Føler at det kan bli for voldsomt å både se og høre historier gjennom forskjellige type media. Kan bli fysisk stresset i kroppen ved å se kriminal eller action program.

 • Søker alenetid og stillhet. Trenger timeout for å samle deg igjen. 

 • Reagerer veldig fysisk på å være sulten eller for mett. Noen får veldig humørsvingninger om de går for lenge uten mat. 

En positiv felles egenskap de har kommet fram til at de høysensitive har er at de er:
Kreative, har stor arbeidskapasitet, er samvittighetsfulle, er vitebegjærlig og medfølende. De har ofte stor glede av natur, musikk og kunst, svært intuitive og legger merke til små detaljer som andre ofte ikke ser. Finner stor glede i natur og dyreliv.

Men i vår kultur så sees det kanskje litt negativt på å være så følsom og høysensitiv.

Ble det litt for mye for deg kanskje? Orker ikke det du nå kanskje? Griner ofte du! Blir fort sliten du! Tåler lite du! Trenger mye søvn du …!

Men høysensitiviteten vår kan brukes til flere positive tingen også. Slik som å bruke den fine varsomheten som vi har ovenfor energiene. Det gir oss en ekstra fortrinnsrett til og kunne få kontakt med den stille hvisken som Universet, skaperverden og åndeverden har. Det er en berikelse som mange kunne ønske at de hadde.

Egentlig er det en gave å være høysensitiv pleier jeg å si.
Men min datter er ikke enig i det hi-hi.

Hun er også høysensitiv og syntes at det er plagsomt og litt utmattende, men det er fordi hun ikke har funnet verdien i hva det kan brukes positivt til enda.

Det var den høysensitive delen i meg som gjorde at jeg oppdaget det at det var mere mellom himmel og jord en det jeg kunne se med mine 2 fysiske øyne.

Og ja – jeg skjønner at min datter kan synes det kan være litt plagsomt og utmattende da hun ikke har funnet selve nøkkelen til hvordan vi lever med denne tilstanden.

Jeg syntes også at det var slitsom å ha eksamen når jeg gikk på skolen, fordi jeg var sååå nervøs dagene før og det var jo en plage å sitte inne i et rom med 25-50 andre nervøse andre elever.

Ikke skjønte jeg da at jeg tok inn de andre sin nervøsitet som han i luften rundt meg. Jeg trodde alt dette var min egen nervøsitet og enda mere nervøs ble jeg.

Til tider så husker jeg jeg tenkte at jeg måtte være så mye mere nervøs en alle da andre fordi så voldsomt opplevdes det på innsiden. Tannlegekontor, legekontor, kirker, selskap, skoler og andre arenaer hvor det samles mennesker som skulle prestere noe eller få viktig informasjon av betydning, var arenaer som jeg opplevde med mye stemning og nervøsitet. 

Og jeg trodde det alltid handlet om meg.

Konfirmasjon, skoleturer, nye klasser og nye skoler. Dager med voldsom mye følelser på innsiden. Det var energiavtrykk som krøp på innsiden av kroppen min hver gang. 

Og dermed så ble det en sannhet for meg at ved alle slike tilstelninger så reagerte jeg med nervøsitet, blandet med skrekkblandet fryd, og med glede også.

Ikke visste jeg den gang at det var energiavtrykkene rundt med og høysensitiviteten min som spilte meg noen puss.

Men desto større var gleden den gangen i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene at jeg begynte å legge merke til at mitt indre landskap ble påvirket av at jeg beveget meg inn i rom eller inn i stemningene til andre mennesker.

Og det var da det magiske begynte å skje og bli vist meg..

Jeg begynte å registrere at jeg ble påvirket følelsesmessig når jeg beveget meg inn i nye situasjoner i møte med mennesker eller steder. 

Det var da jeg skjønte at jeg kjente på følelser og at kroppen min ble påvirket av stemninger som ikke bare var mine.

Det er der høysensitive kommer inn.

Det som henger i luften «tar jeg inn» som om det skulle vært mitt eget på innsiden og blander det med mitt og dermed så blir det enda mere forsterket.

Dere som kjenner meg vet at jeg ofte bruker uttrykket «Du må vite hva som er ditt eget – så vet du også hva som er andre».

Det jeg mener da er at det er der jeg skiller på «parfymelukten» som jeg har tatt med meg fra andre. Jeg må skille på min egen «lukt» og andres. Ellers så blir vi fort lurt til å tro at vi er så mye mere på innsiden som vi ikke kan forklare en det vi egentlig er.

Det er jo akkurat disse ekstra følelsen jeg tok innover i meg på skole, i det offentlige rom, i selskaper osv.

Og det som var en ekstra glede og gave gjennom denne oppdagelsen var at jeg oppdaget de usynlige energiavtrykkene til åndeverden, til mine guider og hjelpere.

Det var på akkurat den samme måten.

Jeg gikk inn i et rom uten at det var mennesker der, men likevel følte jeg at det var noen der. En følelse kom og da ble jeg nysgjerrig på hvem er det som har lagt igjen dette avtrykket tro?

Så når vi vet at det er mange muligheter med å være høysensitiv, hvordan skal vi da få det til å bli positivt for oss? Med alle sine fordeler og ulemper?

Her kommer noen tips om hvordan du kan balansere hverdagen din om du er høysensitiv:

 • Pass på og sett av tid til deg selv, dine tanker og følelser. Alenetid uten ytre stimuli er viktig.

 • Oppsøk naturen som har en naturlig frekvens som vi vet virker beroligende på mennesker.

 • Bli kjent med deg selv på innsiden. Finn ut hvem du er og hvem som er dine egentlige følelser og tanker så du ikke går med masse på innsiden som ikke hører til deg selv, men som er andres sannheter.
 • Praktiser meditasjon, mindfulness og yoga. Flotte hjelpemidler til å roe ned den overstimulerte fysiske kroppen og tankene dine.

 • Skaff deg informasjon og kunnskap i hva det gjør med deg å være høysensitiv.

De som er høysensitive er det gjerne fra fødselen av og dermed så er det ikke alltid like lett å forstå hvor følsomme vi faktisk er fordi vi har jo alltid vært slik. 

Nå har jeg hatt mye fokus på hvordan en høysensitiv person reagerer på andre fysiske mennesker, det fysiske rundt oss og det fysiske i oss.

Men når du er høysensitiv så kan du like godt bli påvirket av de avdødes og de ikke-fysiske energier også. Så det kan det jo være spennende å titte litt på.

En ekstra fordel ved å være høysensitiv er å enda lettere få kontakt med åndeverden, guider, hjelpere og universet.

Vi som er høysensitive har enda lettere for å kunne føle åndeverden gjennom vår sensitivitet, mottakelighet og åpenhet. Ta inn informasjon gjennom alle de forskjellige sansene våre og kommunisere gjennom kroppen vår.

Så derfor igjen minner jeg deg på den store fordelen du vil ha om du vet hva du er på innsiden av dine følelser og opplevelser.

Ved å lese litt inne på portalen «åndeverden» og «husrens» så står det også beskrevet litt om hvordan du kan opprette kontakt eller bedre forstå hvordan du skal få kontakt med de avdøde, dine hjelper og guider.

Så det er den gaven som kommer gjennom det å være høysensitiv. Det å kunne føle og oppleve gjennom deg selv å få kontakt med det som oppleves som noe større en deg selv.

Det er det som er mine bekreftelse på at det finnes noe mere og at det finnes et liv etter døden. Jeg vet det – fordi jeg kan se og føle de..

For husk at følelser er bare et ord, inntil det kommer noen opplevelser til deg for å de en mening.

Magiske opplevelser som jeg unner alle andre mennesker…

Er du medlem og vil lære mer om høysensitivitet? Klikk på ditt medlemskaps-knapp under for å gå videre i din læreprosess.

Er du ikke medlem, men har lyst til å finne ut mer? Gå til oversikten over medlemskap

Medlemskapet som passer for deg

Jeg tilbyr deg som er interressert å abonnere på vårt medlemskap.
Et medlemskap gir deg tilgang til vårt private forum, alle videoer og meditasjoner i medlemsarkivet, utvalgte mini-kurs og rabbattordninger for tjenester vi tilbyr.
Jeg tilbyr 2 ulike medlemskap.

Inspirasjonsmedlemskap som er rimelig og har en varighet på 3 måneder.

Dybdemedlemskap for deg som ønsker å dra nytte av all informasjon vi tilbyr her på sidene.
Dybdemedlemskap kan du kjøpe på årsbasis.
(Vi tilbyr også årlig Dybdemedlemskapet med månedlige avdrag til samme pris.)

399,-

Inspirasjons-medlemskap
3 Måneder

4800,-

Dybdemedlemskap

12 måneder*

400,-/mnd

Dybdemedlemskap

12 måneder*