Portal 7-0 Karma

Regresjon - Akasha-arkivet - Karma

Karma introduksjon

Hva er karma og hva betyr det?

Ordet karma er et sanskrit ord og sanskrit er et av de eldste indoariske språkene.

En av hoved definisjonene på selve ordet er: Handling og årsak.

Det er mange forskjellige fortolkinger av ordet karma, selv om hovedbudskapet går ut på det samme. Ordet beskrives og brukes i mange forskjellige religioner og dermed så tolkes det også litt forskjellig.
Men husk at karma er uavhengig av tro og religion. Karma defineres som en energi eller en uskreven lov.

En liten forklaring av hva karma er:

  • Karma er læren om handlinger gjort mot andre – har konsekvenser for deg selv. Både i dette liv og i senere liv.
  • Karma er en usynlig allmektig kraft som tar form rundt hver av våre handlinger, og den kraften har konsekvenser som er tilbakevirkende på deg. 

Karma er et spennende emne å sette seg inn i. Her kan det finnes mange svar som igjen kan hjelpe deg til å «skjønne og utforske» enda mere av livet du lever nå. Og at det blir et bevis på at det finnes flere liv og at de henger sammen i visse sammenheng.

Mange velger å hentyde til positiv eller negativ karma. Jeg personlig syntes ikke det er en dekkende beskrivelse. Jeg har fått en innsikt fra Universet og tenker at alt handler bare om «det som er». Alt handler om å lære og utvikle sin sjel og derfor har vi også dette med karmaloven.

Karma og tidligere liv henger veldig tett sammen og alt ligger da innunder det med å utvikle sjelen sin og bli enda mere bevisst alle sider av helheten.
Oppleve, akseptere og integrere nye opplevelser og følelser, det er det karma kan hjelpe oss med.

Og det er klart – eier vi en slik opplevelse og følelse på innsiden av oss – at det alltid oppstår noe positivt etter en utfordring så er det slik sannheten blir for oss også.
«At alt ordner seg alltid».
Og eventuelt det motsatte. Eier vi en slik opplevelse og følelse på innsiden av oss – at det alltid oppstår noe negativt etter en utfordring så er det slik sannheten blir for oss også. «Ingenting ordner seg noen gang».

Det er jo akkurat det vi da sender ut som en energi eller en lov, og dermed er det de gode hensiktene som også kommer som en boomerang tilbake til oss.
Dermed oppleves det som om vi har en «god» karma med oss.

Vi kan igjen dele karmaen inn i flere kategorier.
Hvis vi vet hvor vi kan oppdage karmainformasjon til oss selv, så kan vi også lettere finne ut hvordan vi kan bli oppmerksom på den. For deretter mere bevisst jobbe med å forløse den også.

Personlig karma:
Din personlige karma er en ren konsekvens av dine egne tanker og handlinger. Den karmaen er den du høster for de valgene du selv har gjort og trekkers direkte tilbake til deg selv og dine tanker og handlinger. Den rammer deg selv og er personlig. Den kan være personlig i dette livet og det kan være en personlig karma som henger igjen fra tidligere liv. Men den karmaen omfatter en person og det er deg selv.

Familie karma:
Familie karma omfatter flere personer. Den omfatter den familien din som du er født inn i, og du kan ta den med inn i den neste familien som du skaper selv også. Derfor er det alltid spennende å se om det er en rød tråd som følger den familien som du er født inn og den du evt. velger deg selv senere i livet. Som et eksempel så kan du se om relasjoner er en utfordringer i din familie. Er det en i gjentagende historie som du ser i fra den første familien du ble født inn i, og som da kanskje fortsetter inn i den neste familien som du stifter selv? Da kan det handle om en familie karma som viser seg frem og som det er en mulighet for å lære noe av. Som kan løses opp slik at den ikke fortsetter til neste generasjon igjen. En karma som rammer de som er knyttet i den samme familien.

Slektens karma:
Slektens karma er en karma som du ser følger hele slekten din. En i gjentagende hendelse, historie eller følelse som du ser som gått som en rød tråd gjennom slekten din. At den følger forgreningen i slekten din slik at den påvirker det litt større slektstreet ditt.
At f.eks det er en repetisjon i slekten din at det er få som står opp for seg selv. At det finnes mange episoder på det her at vi føyer oss veldig mye etter andre eller at andre tar våre valg eller bestemmer over oss. Du ser at det er en repetisjon over de hendelser, handlinger eller følelser fra oldemor, ned til bestemor, tanter, søskenbarn eller barnebarn igjen. Det kan godt hoppes over ledd, men du legger merke til at historien i gjentar seg i flere ledd og forgreninger i den samme store slekten.

Wayne Dyer har et godt sitat angående karma. Det lyder slik:
«Hvordan folk behandler deg er deres karma. Hvordan du reagerer er din!»

Så hvorfor har vi karma og loven om årsak og virkning?

Min sannhet er at vi har en sjel som lever flere liv. Flere liv med forskjellige oppgaver som vi skal løse for at sjelen skal ha vært igjennom alt det den skal lære, før den trekker seg tilbake til den evige gudommelige ubetingede kjærligheten.

Når vi egentlig tenker over hvor mange forskjellige spor vi kan lete etter både i oss selv og utenfor oss selv for å forstå sjelens oppgave, så tenker jeg at det er her karma lov også kommer inn. Kan gi deg svar på tilbakemeldinger fra dine nåværende og tidligere livs gjerninger, følelser og handlinger.

Kanskje får du noen gode indre tilbakemeldinger fra deg selv gjennom meditasjon også? Eller bare benytte seg av stillheten slik at det er så mange inntrykk som skaper forstyrrelser fra omverden din.

Det er en plan over livet ditt!

Et hvert liv vi har er det en plan over. Den planen er veldig klar for oss da vi avtaler den med oss selv før vi går ned til neste liv, men utfordringer er jo det av vi har «glemt» den i bevisstheten vår da det jordiske livet begynner. Dermed så kan karma være en pekepinn på hva dette livet handler om. 

Målet med livet vårt er å få ta del av alle spekter av følelser og kunne komme så nær den ubetingede kjærligheten til sjelen vår.
Vi har – som nevnt tidligere – alltid frie valg og vilje og kan velge «bort eller inn” våre muligheter.

Hvordan bli oppmerksom på sin karma og hva du skal lære?

En fin tanke å ha når det gjelder å finne ut hva slags karma en har, kan være å se på de situasjoner, handlinger eller følelser vi ikke har lyst til både å ha og oppleve igjen gjennom livet vårt. Det kan være en liten tilbakemelding til deg selv om at der ligger det mye følelser som snakker til deg og som du ikke ønsker flere av.

Så igjen handler det om å være nysgjerrig på hva karma i dette livet er og hva den kan lære deg. Hva er det som skal på plass, læres og nøytraliserer i dette livet tror du?
Fordi det er jo akkurat det alt handler om.

Ja, livet vårt er en labyrint av veier og muligheter. Så er det viktig å plukke ut hva vi syntes er viktig å legge vekt på selv, og hva vi syntes stemmer med vår egen indre stemme og veiledning.
Noen ganger så føles det vi hører eller leser om helt rett, og andre ganger trenger vi litt mere tid for å fordøye og sette det i sammenheng med det bildet vi har av livet fra før.

Men en ting er iallfall rett….

Og det er å aldri slutte og være nysgjerrig på hva livet vårt egentlig handler om, og hva som kan gi oss de bekreftelsene vi trenger for å forstå oss selv og vår reise.
Slik at vårt eget liv og vår egen vei som vi følger føles rett. Og det er det bare en person som vet og kan svare på: Og det er deg selv!!

Lykke til 💜

Er du medlem og vil lære mer om karma? Klikk på ditt medlemskaps-knapp under for å gå videre i din læreprosess.

Er du ikke medlem, men har lyst til å finne ut mer? Gå til oversikten over medlemskap

Medlemskapet som passer for deg

Jeg tilbyr deg som er interressert å abonnere på vårt medlemskap.
Et medlemskap gir deg tilgang til vårt private forum, alle videoer og meditasjoner i medlemsarkivet, utvalgte mini-kurs og rabbattordninger for tjenester vi tilbyr.
Jeg tilbyr 2 ulike medlemskap.

Inspirasjonsmedlemskap som er rimelig og har en varighet på 3 måneder.

Dybdemedlemskap for deg som ønsker å dra nytte av all informasjon vi tilbyr her på sidene.
Dybdemedlemskap kan du kjøpe på årsbasis.
(Vi tilbyr også årlig Dybdemedlemskapet med månedlige avdrag til samme pris.)

399,-

Inspirasjons-medlemskap
3 Måneder

4800,-

Dybdemedlemskap

12 måneder*

400,-/mnd

Dybdemedlemskap

12 måneder*