Sjamanisme - Kraftdyr - Inspirasjon

Sjamanisme Introduksjon

For meg personlig så er sjamanismen og sjamanbetegnelsen mer en tilstand for oss som syntes naturen, skaperverket og kraften er viktig.

Vi kan kalle det en åndelig frihet. En naturgitt spiritualitet som handler om å fylle seg med naturenergien og ha fokus på de 4 elementer som består av jord, ild, luft og vann.

Det er også fokus på å få hjelp og kraft fra:

  • Far i himmelen
  • Moder Jord
  • De 4 himmelretninger som er Nord, Sør, Øst, og Vest.
  • De spirituelle guider som dine forfedre, avdøde sjamaner og dine kraftdyr.

Sjamanismen er ikke noen religion, men en naturgitt spiritualitet som var der lenge før menneskeskapte religioner tok sin form.

Her i Norge forbinder vi kanskje samene mest med sjamanisme.

Sjamaner er ofte kalt “mennesker som vet” eller ”som ser”. De reiser mellom verdenene med intensjon og hensikt med å finne svar. Sjamanismen er en verdensarv og har røtter i flere titusener av år gamle tradisjoner, fra alle kontinenter. Sjamanisme hører ikke til en religion, men en naturgitt spiritualitet. Det er en kilde for kraft, healing og klarhet.

Sjamanisme er noe som har vært praktisert i tusenvis av år. Vi her i Norden har kanskje lett for å tenke på ”heksedoktorer” i fra de indre dype skoger da vi tenker på det med å være en sjaman. Noen har kanskje litt lett for også å tenke svart magi og noe som har det mørke i seg.

Det som kan brukes til noe positivt kan selvfølgelig også brukes til noe negativt, men hovedfokuset til en sjaman er å leve i ett med naturen, kraften og helheten.

En sjaman som jobber med klienter her i Vesten vil nok tenkes mer på som en healer. En som tar i mot klienter til konsultasjoner som vil bestå av healing. Dvs gjenoppretting av balanse på flere områder gjennom healing med trommesangen, healing gjennom berøringen eller fjernhealing. Jobber med sjelebithenting og med det spirituelle.

Gjennom trommen så kan det utføres mentale reiser og meditasjoner i naturen og til spirituell forfedre og hjelpere. Det oppstår kraft og healing. En trommesang har 4-7 slag på trommen pr sekund. Det sies at trommen representerer livet gjennom hjerteslagene vår og at vibrasjonene fra trommen trenges inn i den fysiske kroppen vår og at healingen finnes sted. Energien fra vibrasjonene fra trommen tar plassen og blokkeringene slippes ut i fra kroppen vår. En lydhealing.

En av de litt større oppgavene en sjaman har muligheten til er å hente sjelebiter for andre mennesker.
Sjelebiter trengs slik at mennesker kan føle seg hele igjen.

Gjennom livet så oppstår det gjerne noen opplevelser følelsesmessig som gjør at vi legger igjen en del av oss selv og blokkerer da for energien til helheten.
Derfor så er intensjonen med sjelebit-healing en viktig del av et sjaman arbeide.

Sjamaner er også opptatt av healing og fjernhealing.
Hjelpe mennesker, naturen og Moder Jord til å oppnå en helhet.

Og husk at naturen og universet er kilden og metode i sjamanismen.
Fordi alt i naturen har en ånd og er levende.

Drømmefangeren er det vel kanskje noen også som forbinder med sjamanisme, trommer og bål. I de gamle sagnene fra den amerikanske urbefolkningen sies det at du skulle henge opp drømmefangeren i nærheten av den sovende.

Nettet på drømmefangeren skulle da fange opp marerittene som kom svevende løpet av natten, også ville morgendagens solstråler som traff fangeren rense de vonde drømmene bort.
Mens alle de hyggelige og lærerike drømmen vil skli lett og lekent igjennom drømmefangeren og slippe de fram til den sovende personen.

I sjamanismen jobber vi spirituelt med kraften. Dyrekraften er jo magisk å jobbe med. Trommereiser for å møte kraftdyret sitt eller få hjelp fra kraftdyret er nok kanskje det vi forbinder mest med sjamanisme og sjaman arbeidet.

Det som kanskje er noe av det vi mennesker har som den største utfordring i livet vårt er dette med å gi slip på egoet vår.

Sjamanismen har røtter flere titusener av år tilbake, da menneskeheten var såkalt primitive. Noen av de såkalte primitive stammene lever nesten som de gjorde før i noen deler av verden, og mange steder er sjamankunnskapen godt bevart.

I dag er de sjamanistiske kildene og kunnskapen, tilgjengelig i langt større grad enn før. Og det er en glede for oss alle at vi kan få lærdom i en slik kunnskap som har pågått over alle disse årene.

Min mening er at dette er et meget godt bevis på at i denne spirituelle lærdommen er det mange sannheter eller så tenker jeg at denne kunnskapen hadde svinnet hen sakte men sikkert gjennom nye generasjoner som kom til.

Det er som en oppvåking på gang på hele jordkloden vår og derfor tror jeg også at flere spirituelle sjangere kommer enda mer fram igjen, som da sjamanismen.

De 4 elementene blir mye brukt i sjamanismen og er grunnlag for flere øvelser.
Disse elementene er: Jord, Ild, Luft og Vann.

Et lite visdomsord å ta med seg i hverdagen sin:
Det kan være det samme hvor du går – bare du er der – da du kommer fram !!

Er du medlem og vil lære mer om sjamanisme? Klikk på ditt medlemskaps-knapp under for å gå videre i din læreprosess.

Er du ikke medlem, men har lyst til å finne ut mer? Gå til oversikten over medlemskap

Medlemskapet som passer for deg

Jeg tilbyr deg som er interressert å abonnere på vårt medlemskap.
Et medlemskap gir deg tilgang til vårt private forum, alle videoer og meditasjoner i medlemsarkivet, utvalgte mini-kurs og rabbattordninger for tjenester vi tilbyr.
Jeg tilbyr 2 ulike medlemskap.

Inspirasjonsmedlemskap som er rimelig og har en varighet på 3 måneder.

Dybdemedlemskap for deg som ønsker å dra nytte av all informasjon vi tilbyr her på sidene.
Dybdemedlemskap kan du kjøpe på årsbasis.
(Vi tilbyr også årlig Dybdemedlemskapet med månedlige avdrag til samme pris.)

399,-

Inspirasjons-medlemskap
3 Måneder

4800,-

Dybdemedlemskap

12 måneder*

400,-/mnd

Dybdemedlemskap

12 måneder*